UIJUI

Muotoilu

 

Muotoilu

UIJUI on leikkisä ilmaisu, joka välittää innostuneen oivaltamisen tunteen. Se on läsnä moniulotteisten haasteiden kiteytyessä yksinkertaisiksi ratkaisuiksi. 

Maailmalla kohtaamamme haasteet ovat monitahoisia. Kulutamme luonnonvaroja 1,7 kertaa nopeammin, kuin ne ehtivät uusiutua. Lajikuolleisuus kasvaa elintilan vähentyessä samalla, kun tuottamamme jäte keräytyy luontoon. Kasvihuonekaasut muuttavat ilmastoamme. UIJUI:n missiona on toimia esimerkkinä näiden materiaalivirtojen kääntämisessä kestävään suuntaan.

Käytännössä UIJUI valmistaa vähäisellä materiaalimäärällä mahdollisimman pitkäikäisiä ja monikäyttöisiä tuotteita, jotka sitovat itseensä hiiltä. Tuotteiden yksinkertaisuus ja yksiaineisuus vähentää tuotannosta aiheutuvia päästöjä, tekee rakenteesta ja pinnoista kestäviä sekä helpottaa kierrättämistä. Hiilinegatiivisuuden varmistamiseksi jokaista tuotetta kohden istutetaan 10 puuta.

UIJUI:n ensimmäinen sarjavalmisteinen tuote on lepotuoli C40. Se on kompakti käsinojaton tuoli, jossa voi istua neljään eri suuntaan. Viilusta muotoonpuristetun nojatuolin rakenne on joustava, ja sen istuintason alla on säilytystila. C40 on esillä UIJUI:n osastolla vakiokoivuisena sekä kalustelinoleumilla päällystettynä. Puulaji, pintaviilu tai muu tarvittava pintakäsittely on räätälöitävissä projektin tarpeen mukaan.