UIJUI

Tulevaisuuden muotoilu

 

UIJUI C40

Tästä syystä UIJUI C40 edustaa tulevaisuuden muotoilua.

Oletko kyllästynyt helposti hajoaviin ja muotoilultaan nopeasti vanheneviin tuotteisiin? Todennäköisesti olet ollut tekemisissä suunnitellun vanhenemisen ja trendikkyyden kanssa. Niiden tarkoitus on saada Sinut ostamaan lisää mahdollisimman pian, jotta joku saa kasvatettua myyntiään. Tällainen myynnin keinotekoinen kasvattaminen tuhlaa turhaan valmistukseen ja logistiikkaan käytettäviä kallisarvoisia luonnonvaroja ja energiaa, joiden käyttöä pitäisi hillitä turvataksemme elinkelpoisen ympäristön myös tuleville sukupolville. Sama tuhlaus uhkaa hukuttaa maailman muoviroskaan.

Me UIJUI:lla haluamme antaa Sinulle vaihtoehdon tähän kestämättömään kulutusjuhlaan tarjoamalla tuotteita, jotka minimoivat luonnonvarojen ja energian kulutuksen, kestävät sukupolvelta toiselle eivätkä lisää kierrätyskelvottoman roskan määrää. Hyödynnämme poikkeuksellisen yksinkertaista muotoilua sekä valmistuksen optimointiin että irtautuaksemme tuotteiden ulkonäköä nopeasti vanhentavasta trendikkyydestä. Sama yksinkertaisuus tekee tuotteistamme myös uskomattoman kestäviä. Turhat koristeet ja hajoavat liitokset loistavat poissaolollaan, ja elämän jäljet näkyvät niiden pinnoissa arvokkaana patinana. Vastoin yleistä ennakkoluuloa suoraviivainen muotoilu ei kuitenkaan tarkoita epämukavuutta. Hyvä perusergonomia rakentuu yksinkertaisista lähtokohdista. Tämän voit kokea vain istumalla C40-tuoliin.

UIJUI-tuotteiden kestävyys ei ole vain sanahelinää, vaan arvostetussa suomalaisessa testilaboratoriossa tutkittu fakta. Lepotuoli C40 läpäisi EU:n vaativimman tason turvallisuus- ja kestävyystestin heittämällä (EN-16139:L2). Itseasiassa käytimme samaa tuolia kaikkien testitasojen läpäisemiseen, vaikka olisimme voineet vaihtaa sen testien välissä uuteen. Eräässä testissä tuolin istuinta kuormitettiin yhteensä 300 000 kertaa 100 kg:n painolla - jonka jälkeen tuote oli vieläkin kuin uusi. Tämä tarkoittaa, että jos tuolille istuttaisiin viisi kertaa päivässä, se kestäisi käyttöä ainakin 160 vuotta. Toisessa testissä tuotteemme kesti 400 kg kuormaa minuutin ajan, kunnes sen sitkeä viilurakenne lopulta antoi periksi.

Kalusteidemme muotoon puristettu viilurunko onkin historian saatossa hyväksi havaittu kevyt ja vahva rakenne. Sen keksivät tiettävästi alun perin Mesopotamialaiset jo 3400 vuotta ennen ajanlaskun alkua, jonka jälkeen perinnettä jatkettiin Egyptissa ja Roomassa. Nykyään koivuviilua käytetään kalusteiden lisäksi muun muassa rakennusten, lentokoneiden ja merikelpoisten veneiden runkojen valmistukseen. Rakenne on myös 100% orgaaninen eli hiilipohjainen - se sitoo noin kaksi kertaa painonsa verran hiilidioksidia ilmakehästä, hidastaen näin osaltaan ilmaston lämpeämistä. Tällaisia hiilipaketteja voimme hyvällä omatunnolla keräillä ja varastoida koteihimme.

UIJUI:n orgaanisista raaka-aineista rakentuva kestävyys kiteytyy pienimmissäkin yksityiskohdissa. Rungon koivuiset viilukerrokset on kiinnitetty toisiinsa markkinoiden parhaalla orgaanisista aineista valmistetulla liimalla, joka on vedenkestävää. Pinnassa on puolestaan markkinoiden paras orgaanisista aineista valmistettu väritön lakka, joka sekin on veden- ja lisäksi UV-säteilynkestävä. Sisäkäytössä tämä tarkoittaa poikkeuksellista kulutuksenkestävyyttä.

Tuotteiden säänkestävyyttä on testattu pitämällä testikappaleita taivasalla kesät talvet jo kolmen vuoden ajan. Eräänä lumisena talvena testituolit olivat kuukausien ajan kokonaan hautautuneena lumeen, ja keväällä ne paljastuivat hangesta kuin uusina. Vaikka neljä pohjoista vuodenaikaa muodostavat armottoman testiympäristön, vasta nyt testituoleissa on alkanut näkyä pieniä pintavaurioita. Pintamateriaalin vauriot aiheutuvat ilman epäpuhtauksista, jäätymisestä ja jatkuvasta kosteuselämisestä. Tätä testikokemusta vasten uskallamme luvata, että tuotteet kestävät hyvin myös normaalia ulkokäyttöä, jossa tuotteet on tapana suojata terassikauden ulkopuolella.

Tuotteidemme luontoperäiset materiaalit ja yksinkertainen muotoilu ovat saaneet inspiraationsa varhaishistoriallisilta esivanhemmiltamme. Heillä ei ollut yksinkertaisesti varaa valmistaa monimutkaisia ja kestämättömiä tuotteita. Tämä realiteetti ei ole kadonnut mihinkään tähän päivään mennessä, vaikka moderni maailma on mahdollistanut todellisuudesta irtautuneen kulutusjuhlan syntymisen.

Edelläkävijät ovat jo ymmärtäneet, että tämän juhlan valomerkki on annettu aikoja sitten. He katsovat huomiseen ja rakentavat valinnoillaan uutta, kestävälle pohjalle rakentuvaa yhteistä kulttuuriamme, jossa ymmärretään yksinkertaisuuden, kestävyyden ja orgaanisten materiaalien arvo. He näkevät, että luonnon teollisen mittakaavan kuluttaminen on ratkaistava teollisen mittakaavan vastatoimilla.

Meidän on yhdessä löydettävä uudestaan esivanhempiemme vuosituhansien aikana kehittämä taito elää luonnon kanssa tasapainossa. Tämä kullanarvoinen perintö on herätettävä henkiin teollisessa mittakaavassa siten, että jokainen uusi tuote on pieni askel kohti parempaa tulevaisuutta. Liity sinäkin edelläkävijöiden kasvavaan joukkoon valitsemalla tulevaisuuden tuotteita jo tänään. Kuten olemme historian saatossa huomanneet, suuretkin muutokset ovat mahdollisia, jos niiden tukena on yhteinen tahto.

Liity edelläkävijoihin nyt.

Lisätietoja tuotteesta täältä.